En sønderjyde med internationalt udsyn

jun 30, 2021

46-årig direktør Anne-Mette Elbæk Mapouyat har netop fejret sit 10 års jubilæum hos OX-ON A/S. I 5 år har hun siddet på posten som direktør, men hun startede som salgschef i 2011, da virksomheden hed Sækko Industri. Vi har taget en snak med hende i anledning af jubilæet.

En begyndende transformation 

-    Da jeg startede var virksomheden en del anderledes end nu. Men ånden, passionen og viljen til at lykkes var der også dengang, for det er værdier, vi altid har haft og som ligger dybt forankret i virksomheden. Vi brugte nogle år på en større transformation, som ledelsen før mig allerede havde igangsat – ja, vi tog faktisk arbejdshandskerne på, om man så må sige.

-    Vi skiftede navn til OX-ON og rensede ud i vores produktportefølje, og vi lagde en klar salgsstrategi for fremtiden. Vi introducerede vores egen OX-ON-serie af værnemidler, og gik således fra at være et house-of-brands til et branded house. Og det har virket, så vi nu står endnu skarpere på et mere og mere uforudsigeligt marked med mange aktører, kundetyper og konkurrenter.En klar linje i markedsføringen

Markedsføringen fik også et kraftigt løft. Med den nye visuelle identitet og OX-ON som brand har virksomheden tunet deres facing udadtil og skabt en klar afsender. Der arbejdes nu med nye koncepter,  produkter og markeder på en mere innovativ måde.

-    Det har virkelig sat OX-ON på landkortet! Vores tilstedeværelse i mediebilledet – hvad enten det er på billboards, i fagblade, online eller på SønderjyskEs spillertrøjer - bliver bemærket.  Det er skønt, og giver os en platform, som vi kan arbejde videre fra. Det har blandt andet betydet, at vores arbejde med at udvikle en serie af bæredygtige arbejdshandsker har fået max opmærksomhed.


Pilen peger mod Tyskland

-    Vi er godt konsolideret i Danmark, og sælger også til andre europæiske lande. Men fremtidens pil peger især mod Tyskland, der med sine 83 mio. indbyggere er et gigantisk marked. Her er vi godt i gang med investeringerne. Vi har droppet vores net af handelsagenter og har i stedet opbygget et landsdækkende salgs-set-up af egne medarbejdere. Det er her, væksten ligger, og vi ser endnu flere fremtidige muligheder, når vi til efteråret ruller en målrettet tysk markedsføring ud.  


Udfordringer? – bring it on!

Når Anne-Mette Mapouyat taler, er det med passion i stemmen – uanset hvad der tales om. Ansigtsmimikken er tydelig og kropssproget er klart.

-    Jeg hører ofte, at jeg er tydelig at aflæse, hvilket opleves positivt af de fleste. Til gengæld kan jeg nok virke lidt reserveret, når jeg er målrettet. Så har jeg fokus på opgaven og vil gå langt for det. Jeg trives godt i ”kuperet terræn”, og er der udfordringer, kan de bare komme an!  Vi skal nok løse dem, så længe vi løfter i flok og gør os umage. Det værste jeg ved er, når vi har for mange hængepartier og projekter, som ikke flytter sig, eller som vi ikke selv er herre over. Så hellere prøve sig frem med risikoen for at fejle...


En god portion nysgerrighed

-    Selv om jeg er sønderjyde i hjertet, har min nysgerrighed og udlængsel bragt mig rundt i verden. Min ungdomsdrøm var at starte på hotelskole i Luzern, men det fik et job på et engelsk hotel hurtig lavet om på. I stedet endte jeg med at gå handelsvejen, uddannede mig i London og arbejdede i både London, Paris og Hamborg.


-    Jeg er tiltrukket af det eksotiske og mødet med andre kulturer er livgivende for mig. Jeg har venner og veninder spredt over hele verden, og jeg elsker at rejse, hvilket jeg tror har formet både min personlighed og min lederstil.Afrikansk gift

-    Heldigvis deler jeg min rejselyst med resten af familien – ikke mindst vores børn. Jeg er gift med en tysk senegaleser, så vi er alle ´vant til verden´. Min mand er en blanding af tysk `Ordnung muss sein` og afrikansk menneskekærlighed, hvilket jeg holder meget af. Hjemme i Haderslev taler vi et skønt mix af dansk, fransk og tysk.
         
-   Jeg er stolt af at have opdraget vores børn som verdensborgere. Til gengæld kan jeg ikke bryste mig af at bagt mange klassens time-kager eller speltboller. Det er ikke her, min force ligger, og det ved min familie godt. Mit arbejde fylder meget i dagligdagen, så de ved, at det vil stresse mig, hvis jeg samtidig skulle bestå den store Hüttemeier-eksamen. En gulerodskage fra Lagkagehuset vækker præcis lige så stor lykke hos os.  
 


Drømmen for fremtiden

Spørger man ind til hvilke drømme Anne-Mette har, når arbejdslivet engang stopper, har de også et internationalt præg.

-    Åhhh…. Jeg drømmer om et hus i Senegal. En base hvor familien kan være samlet 2-3 måneder om året, uden at være afhængig af andres gæstfrihed. Så kunne vi bo i sommerhuset ved Flovt Strand resten af året. Ja, DET vil være lækkert!

-   Men jeg er ikke typen, der vil bruge tiden i hængekøjen. Jeg kunne godt tænke mig at starte en eller anden form for velgørenhedsorganisation til fordel for Senegal. Vestafrika er virkelig et sted, hvor der kan gøres en forskel, og hvor man møder taknemmelighed og glæde.

 


Vi skal blive dygtigere dag for dag

Indtil videre lader Anne-Mette Mapouyat dog drømme være drømme, for hun er optændt af nye mål for OX-ON.

-    Vi skal vinde nye markedsandele – men vi kommer sikkert også til at tabe nogle. Det er okay, bare vi forstår at bygge videre på de erfaringer, vi gør os, så vi kan blive dygtigere i dag, end vi var i går.

-    Vi har så mange projekter under opsejling, som jeg glæder mig til at se blive udfoldet. Og med OX-ONs stab af kvalificerede og passionerede medarbejdere er vi heldig stillet. Vi har eksperter siddende på alle poster - uanset om det er i indkøb, i regnskab, i salg, i marketing eller på lageret. Så OX-ON er både nu og i fremtiden i trygge hænder.


-

+45 7431 1888

Hos OX-ON er vi altid klar til at guide og vejlede dig til det rette valg.
info@ox-on.com