GDPR - Beskyttelse af personlige oplysninger

OX-ON A/S respekterer de personlige oplysninger for alle, der besøger vores websteder eller på anden vis udveksler personlige oplysninger med OX-ON. Derfor vil vi gerne informere dig om, hvordan vi bruger dine personlige oplysninger. Vi anbefaler, at du læser denne politik, så du kender vores tilgang til behandlingen af dine personlige oplysninger.

VED AT

1) BENYTTE VORES WEBSTEDER,

2) UDVEKLSE INFORMATIONER MED OX-ON, eller

3) KØBE PRODUKTER AF OX-ON BEKRÆFTER DU AT VÆRE GJORT BEKENDT MED, AT OPLYSNINGER OM DIG INDSAMLES OG BEHANDLES PÅ DEN MÅDE, DER BESKRIVES I DENNE POLITIK FOR BESKYTTELSE AF PERSONOPLYSNINGER.

DU BEKRÆFTER AT DU ER BEVIDST OM, AT OX-ON A/S UDEN FORVARSEL KAN ÆNDRE DENNE POLITIK.


1. Politik for behandling af persondata

Formålet med denne politik om beskyttelse af personlige oplysninger er at informere dig om, hvordan vi behandler og anvender de personlige oplysninger om dig, som indsamles, når du besøger et af vores websteder, skriver med os, eller køber varer hos os. OX-ON A/S, Egelund 23, DK-6200 Aabenraa, CVR nr. 72265718 (OX-ON) ønsker at sikre, at alle personer, hvis personoplysninger behandles af OX-ON, altid kan være sikre på, at deres privatliv respekteres, og at der tages behørigt hensyn til vedkommendes personlige data. OX-ON overholder gældende den dansk lovgivning, herunder Databeskyttelsesloven, der regulerer indsamling og brug af data vedrørende enkeltpersoner ("persondata").


2. Formålet

Vi indsamler og behandler personlige oplysninger (bl.a. navn, adresse, telefonnummer og e-mail), så vi bedre kan give dig de nødvendige tjenester eller oplysninger. Således vil vi bruge dine personlige oplysninger med henblik på at:

  • svare på spørgsmål eller anmodninger, som du har sendt
  • behandle bestillinger du har sendt
  • varetage eller på anden måde opfylde vores forpligtelser i forbindelse med aftaler, som du har indgået med os
  • foregribe og løse problemer med varer eller tjenester, som vi leverer til dig, herunder ekspedere returnerede produkter eller håndtere klager
  • udvikle produkter eller tjenester, som kan opfylde dine behov.

Med henblik på at optimere de tjenester, vi tilbyder, kan vi have et ønske om at behandle dine personlige oplysninger til direkte markedsføring. Af respekt for dig vil vi kun behandle dine personlige oplysninger til dette formål, når du er opmærksom på det, og hvis det er nødvendigt, vil vi bede om dit samtykke, før vi behandler dine personlige oplysninger til direkte markedsføring. Desuden kan du, hvis du på et tidspunkt ønsker, at vi stopper med at anvende dine oplysninger til et eller alle af ovenstående formål, kontakte os. Vi vil stoppe med at behandle dine oplysninger, så snart det med rimelighed er muligt.


3. Hvor kommer oplysningerne fra

Vi behandler personoplysninger, som du frivilligt har givet os. Vi indhenter ikke oplysninger fra tredjemand.

 

4. Hvem er ansvarlig

OX-ON A/S, Egelund 23, DK-6200 Aabenraa, CVR nr. 72265718 er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger.


5. Databehandlere

OX-ON benytter eksterne databehandlere til behandling og opbevaring af personlige oplysninger om private kunder. Blandt de vigtigste databehandlere kan nævnes;

- Abena Data ApS, Egelund 2, 6200 Aabenraa, hosting af servere; og

OX-ON anvender ikke databehandlere der er placeret udenfor EU/EØS. Hvis OX-ON i fremtiden måtte vælge at benytte servere eller databehandlere placeret udenfor EU/EØS vil disse tredjeparter ikke behandle dine personlige oplysninger til andre formål end dem, OX-ON har aftalt med dem. OX-ON vil af sådanne tredjeparter, kræve at de indfører en tilstrækkelig stor beskyttelse for at værne om dine personlige oplysninger.


6. Videregivelse

OX-ON videregiver dine personlige oplysninger til tredjepart som f.eks. en partner eller distributør af vores produkter for at opfylde formålet med, at de blev indsamlet, f.eks. levering. Disse tredjeparter vil ikke behandle dine personlige oplysninger til andre formål end dem, vi har aftalt med dem. OX-ON kræver af sådanne tredjeparter, at de indfører en tilstrækkelig stor beskyttelse for at værne om dine personlige oplysninger.


7. Kategorier af personoplysninger

For at kunne opfylde dine ønsker som kunde om bestilling og levering af varer, behandler OX-ON en række personoplysninger. De oplysninger OX-ON behandler er almindelige oplysninger, OX-ON behandler ikke følsomme oplysninger om kunder og interessenter.

Almindelige oplysninger er f.eks.: Navn, adresse, telefonnummer og betalingsvilkår.

Følsomme er f.eks.: Helbredsforhold, oplysninger om religiøs eller politisk overbevisning. OX-ON behandler ikke helbredsoplysninger eller andre følsomme oplysninger, uden at have indhentet forudgående udtrykkeligt samtykke, eller i henhold til databehandleraftaler indgået med andre dataansvarlige partnere.

Vi frabeder os derfor også at du indtaste eller uploader følsomme personoplysninger. Hvis vi bliver bekendt med at der er registreret sådanne oplysninger vil OX-ON slette dem, medmindre vi har det fornødne formål og grundlag for at behandle dem.


8. Kategorier af modtagere af personoplysningerne

Dine personoplysninger, vil være tilgængelige for relevante medarbejdere i OX-ON, der har et arbejdsmæssigt behov herfor.


9. Sletning

Personoplysninger opbevares udelukkende så længe, det er påkrævet for at opfylde de konkrete Formål, til hvilke oplysningerne blev indsamlet. OX-ON opbevarer som udgangspunkt oplysningerne om dig i op til fem år, medmindre OX-ON har en retlig eller lovgivningsmæssig forpligtelse til at opbevare oplysningerne længere, eller såfremt oplysningerne skal bruges til imødegåelse af retskrav. .


10. Dine rettigheder

Du har som registreret person forskellige rettigheder. Disse er beskrevet herunder:

Indsigt: Du kan til enhver tid i overensstemmelse med Databeskyttelseslovens regler, bede om indsigt i de oplysninger, OX-ON behandler om dig.

Berigtigelse, begrænsninger og sletning: Hvis du bliver opmærksom på, at OX-ON behandler fejlagtige eller ukorrekte oplysninger om dig, kan du anmode om, at oplysningerne slettes, begrænses eller berigtiges.

Indsigelse og klageadgang: Henvendelse om indsigt, berigtigelse, begrænsninger eller sletning af oplysninger, samt i tilfælde at du ikke er enig i den måde, hvorpå OX-ON behandler dine persondata, skal ske til: OX-ON A/S, Att.: Økonomi, Egelund 23, 6200 Aabenraa

Hvis du fortsat er uenig i behandlingen, efter at sagen har været drøftet med OX-ON, kan du klage til: Datatilsynet, Borgergade 28,5, 1300 København K.


11. Dataansvarlig

OX-ON har udvalgt en eller flere personer (dataansvarlig) i dels vort globale hovedkontor (i Aabenraa, Danmark) og i vore datterselskaber, der er ansvarlige for de personlige oplysninger vi modtager, og for at vi overholder relevant lovgivning.


12. Indsamling ved abonnement

Ved tilmelding til OX-ON’s nyhedsbrev registreres den e-mailadresse, som du selv afgiver. Oplysningerne anvendes til automatisk at sende dig OX-ON’s nyhedsbrev, og registreres hos OX-ON’s søsterselskab, Abena Data ApS (databehandler).

Enkelte medarbejdere hos OX-ON har adgang til en liste over abonnenter. Ved hjælp af disse oplysninger holder OX-ON sig løbende orienteret om omfanget og arten af abonnementer. Oplysningerne om de enkelte abonnementer videregives ikke, og oplysningerne slettes med det samme, hvis du opsiger dit abonnement.


13. Cookies

Ud over de oplysninger, som du selv indtaster i forbindelse med køb, tilmelding til nyhedsbrev og andre tjenester, anvender OX-ON’s hjemmesider cookies ved besøg på vore hjemmesider.

Dette gør vi for at få vores website til at fungere bedst muligt, og derfor lægger vi sommetider små datafiler, såkaldte cookies, på din computer.

Hvad er cookies?

En cookie er en lille tekstfil, som et website gemmer på din computer eller dit mobiludstyr, når du besøger sitet. På den måde kan websitet huske dine handlinger og indstillinger (såsom login, sprog, skriftstørrelse og andre indstillinger for visning) i en vis periode, så du ikke behøver at foretage indstillingerne, hver gang du går ind på sitet eller bevæger dig fra én side til en anden.

Hvordan bruger vi cookies? En række af vores sider bruger cookies til at huske:

  • dine indstillinger for visning såsom kontrastfarve eller skriftstørrelse
  • om du allerede har set på en pop-up boks, hvor vidt du har accepteret vores brug af cookies på sitet eller ej.

Det er ikke strengt nødvendigt at acceptere cookies, for at websitet kan fungere, men det vil give dig en bedre oplevelse, når du bruger sitet. Du kan slette eller blokere cookies, men visse funktioner på sitet vil i så fald muligvis ikke fungere korrekt. De oplysninger, der indhentes med cookies, bruges ikke til at identificere dig personligt, og vi har fuld kontrol over datamønstrene. Vores cookies anvendes ikke til andre formål end de, der er beskrevet her.

Hvordan kontrollerer du cookies?

Du kan kontrollere og/eller slette cookies, som du vil – læs mere på aboutcookies.org. Du kan slette alle de cookies, der allerede er på din computer, og indstille de fleste browsere til at forhindre dem i at blive lagt på computeren. Hvis du gør dette, skal du dog muligvis selv tilpasse dine indstillinger manuelt, hver gang du besøger et site, og visse tjenester og funktioner vil muligvis ikke fungere.