Certificeringer og symboler

Her kan du se, hvad de enkelte piktogrammer, mærkninger og symboler betyder, som er afbildet på en handske.

  

Certificeringer


Oeko-Tex Standard 100

Er en sundhedsmærkning, der sikrer, at du køber en garanteret “giftfri” handske, som ikke indeholder sundheds- eller miljøskadelige kemikalier.

Læs mere om Oeko-Tex Standard 100

   

Krom6-fri

Mærkningen angiver, at læderhandsken ikke er "kromgarvet", men i stedet for er "lanolingarvet", hvor der kun indgår vegetabilske olier i garvningsprocessen. Er du f.eks. kromallergiker, bør du altid gå efter dette symbol. 

Læs mere om Krom6-fri


   

REACH

REACH er EUs grundlæggende kemikalielovgivning, der skal sikre at kemikalier bruges forsvarligt med minimal risiko for sundhed og miljø.

Læs mere om REACH


Hansecontrol

Hansecontrol er et stort og anerkendt tysk kemilaboratorium. I samarbejde med Hansecontrol gennemfører OX-ON løbende omfattende testprogrammer. Mærkningen sikrer dig, at handsken er gennemtestet og godkendt hos det tyske kemilaboratorium.
Læs mere om Hansecontrol

 

   

Skin Health Alliance (SHA)

Skin Health Alliance (SHA) er den førende internationale myndighed inden for sund hud, som arbejder tæt sammen med dermatologer, forskere og hudeksperter. Symbolet er din sikkerhed for at handsken er ikke indeholder farlige stoffer, som er skadelig eller farlig for huden.

Læs mere om Skin Health Alliance


  

Sanitized

Mærkningen står for omfattende lugthåndtering i tekstiler - dvs. handskens lugte holdes nede på et minimum og holder dermed dine handsker friske i længere tid. Sanitized-hygiejnefunktionen beskytter overflader mod dannelse af fx. svampe og alger, reducerer støvmider og lugt samt giver langvarig materialebeskyttelse til polymerer.

Læs mere om Sanitized


  

Symboler på handsker


Vandtæt handske

Handsken beskytter 100% mod vand og fugt. Dine hænder forbliver tørre under våde arbejdsforhold.

  

Vandafvisende handske

Handsken er vandafvisende og giver beskyttelse under fugtige arbejdsforhold og regnskyld.Skærehæmmende handske

Handsken er testet for skæremodstand og er velegnet til arbejde med spidse eller skarpe genstande.

   

Vinterhandske

Handsken er en vinterhandske og er fx. testet for kontaktkulde og vandbestandighed.


  

Fødevaregodkendt handske

Handsker som er certificeret og godkendt til håndtering af levnedsmidler mærkes med piktogrammet "glas og gaffel". Handskens materialer må ikke kunne påvirke levnedsmidler og dermed påføre en helbredsrisiko.


Brugervejledning medfølger

Dette symbol angiver, at der medfølger en trykt brugervejledning i selve handsken eller sammen med handskens emballage.

CE-mærkning

CE-mærkning er fabrikantens eller importørens angivelse af, at et produkt overholder EU-lovgivningen.


    

OX-ON Junior

Mærkning viser at handsken er en børnehandske fra OX-ON Junior serien. OX-ON producerer børnehandsker som er tiltænkt børn i aldersgrupperne 4-6 år, 6-8 år og 8-10 år. Vi sikrer os, at vores børnehandsker ikke indeholder skadelige kemikalier eller allergifremkaldende stoffer, så børn trykt kan anvende dem til lettere hjælpearbejde i haven, som fx. opsamling af træblade eller frøsåning i køkkenhaven. OX-ON producerer også andre sikkerhedsprodukter til børn, som fx. høreværn, refleksvester og sikkerhedsbriller. 


   


   


   


   


   


Back to Top