Typer af høreværn
Din arbejdsplads skal måle støjniveauet, så du kan vælge det rigtige høreværn.
Ørepropper (løse)
Løse skumørepropper fås i mange forskellige former og størrelser. Oftest anvendes de som engangspropper. Du skal være meget omhyggelig med at placere dem inde i øret, hvor de skal presse på øregangen for at slutte tæt og give størst mulig dæmpning. Ørepropper er prisvenlige i anskaffelse, og de fylder ikke ret meget, så du nemt kan have dem med dig i lommen eller tasken.
Ørepropper med snor
Ørepropper med snor har sammen egenskaber som løse ørepropper. Fordelen er dog, at du altid har dem samlet som par. Du vil også kunne hænge snoren omkring nakken, hvis du lige kortvarigt skal have ørepropperne ud af ørerne under arbejdet.
Bøjlehøreværn
Bøjlehøreværn vejer ikke ret meget, så du kan have dem på længere tid. De kan både bæres nedadvendt under hagen eller bag nakken. Du kan hurtigt tage et bøjlehøreværn af/på eller hænge det bag nakken uden at besværliggøre drejning af hovedet. Ørepropperne udskiftes nemt, hvis de bliver for slidte eller for snavset.
Foldbare høreværn
Foldbare høreværn er praktiske, når du er på farten og har brug for et høreværn, som ikke må fylde ret meget i din taske eller bagage.
Børnehøreværn
Husk at også børns ører kræver beskyttelse, når støjniveauet er højt. Det kan være fx. koncerter, festivaler, fodboldstadioner eller ved fyrværkeri. Børnehøreværn kan også anvendes i situationer, hvor børn skal koncentrere sig fx i larmende klasselokaler, lektiecafé eller læse bøger.
Passive høreværn
Begrebet passive høreværn dækker over mange forskellige modeller. Det kan fx være børnehøreværn, foldbare høreværn eller høreværn til hjelmmontering. Fælles for alle passive høre værn er , at de kun har til formål at dæmpe støjen. De har således ingen ekstra features som radio, Bluetooth eller medhør indbygget.
Høreværn til hjelmmontering
Hjelmmonteret høreværn anvendes ofte på byggepladser eller i industrivirksomheder. De er nemme at fastmontere på en sikkerhedshjelm og kan hurtigt klappes op eller ned under arbejdet. Og så er du sikker på, at dine høreværn altid er opbevaret sammen med sikkerhedshjelmen.
Elektroniske høreværn (In-Ear)
Elektroniske In-Ear høreværn anvendes på samme måde som almindelige ørepropper, dog har de – foruden at være støjdæmpende - også andre elektroniske features. Det kan fx. være Bluetooth, medhørsfunktion eller andet. De yder effektiv beskyttelse af dine ører og er nemme at have i lommen.
Høreværn med indbygget Radio (FM/AM)
Et høreværn skal dæmpe støjen, men der findes også høreværn, hvor du har mulighed for at høre radio, mens du arbejder. Der findes mange versioner: Radioen kan være analog eller digital, der kan være digitale displays eller der kan en stemme, der fortæller, hvilken frekvens du er på
Høreværn med Audio-kommunikation (Bluetooth)
Høreværn med Audio-kommunikation gør det muligt at kommunikere med andre, mens man har høreværn. Du kan fx få høreværn med Bluetooth, der gør det muligt at streame en samtale fra din smartphone. Er kommunikationsbehovet af særlig vigtig karakter, er det muligt at få høreværn, hvor du kan kommunikere med flere personer af gangen og på flere forskellige kanaler.